13.3 C
Medemblik
25 mei 2020 02:04
Medemblik Actueel.

Toneelgroep Europa speelt 'Het Koekoeksnest' van Dale Wasserman

Wervershoof – Op 28, 29 en 30 maart 2015 speelt Toneelgroep Europa het stuk ´Het Koekoeksnest´ van Dale Wasserman. Het verhaal is ook bekend als One Flew over the Cuckoo´s Nest. In 1975 kwam ook de gelijknamige film uit met in de hoofdrol Jack Nicholson als McMurphy. Het is een spannend en aangrijpend stuk dat veel vraagt van de acteurs, maar de spelersgroep en regie zijn er van overtuigd dat er weer een goed stuk op de planken komt. De repetities zijn in ieder geval in volle gang. Dit alles onder leiding van regisseur Loek Stam.

Om aan de verveling van het werkkamp in de gevangenis te ontsnappen doet Randle McMurphy alsof hij gek is. Zijn plan lukt en hij wordt overgeplaatst naar een psychiatrische instelling. Op deze plek kan de grofgebekte doch charmante bad-boy doen wat hij wil en al snel wordt hij door zijn medepatiënten als hun leider erkend. McMurphy geeft ze hun wilskracht en zelfvertrouwen terug.

McMurphy krijgt het al spoedig aan de stok met de strenge en ongevoelige hoofdzuster Ratched. Samen met de rest van het verplegend personeel wil zij haar ijzeren discipline met alle mogelijke middelen en manieren laten gelden op haar afdeling.

Kan McMurphy, geholpen door zijn medepatiënten, de tirannie van Ratched breken? Beleef het mee in een uitstekend toneelstuk dat u meeneemt in een achtbaan van emoties welke het personeel en de patiënten beleven in het Koekoeksnest.

Komt het zien op zaterdag 28 maart (20:00 uur), zondag 29 maart (14:00 uur) en/of maandag 30 maart 2014 (20:00 uur). We spelen in s.c.c. De Schoof in Wervershoof.

Kaarten kunt u bestellen bij of Colinda (0228-583640) of Ineke (0228-581861). Per e-mail kunt u bestellen via toneeleuropa@ziggo.nl. Kaarten zijn dit jaar €7,- en kinderen tot 12 jaar mogen voor €5,- naar binnen. Kijk ook eens op onze website www.toneeleuropa.nl

Wij hebben er zin in, u toch ook?

Reageren via facebook