Buurtbewoners Schepenwijk waarschuwen voor kattenmoordenaar (audio)

Medemblik – Na ons eerste berichtgeving over een mogelijke kattenmoordenaar in de Schepenwijk en het bericht van afgelopen weekend dat er toch een kat is overleden na het eten van vlees waar slakkengif in was verwerkt hebben de bewoners van de Kajuit en omgeving overal affiches opgehangen waarin wordt gewaarschuwd voor dit vlees met slakkengif.

De bewoners van oa. de Kajuit zijn aangeslagen door wat er allemaal in hun straat gebeurd en dat er al 1 kat is overleden na het eten van slakkengif.. Van schrik houden nu veel meer mensen in de Schepenwijk maar ook in de Randwijk nu hun kat binnen en houden hun hond(en) tijdens het uitlaten scherp in de gaten of ze niet ergens van proeven. 

Gemeen gif
“Als de maag van de hond binnen een half uur wordt leeggepompt kan een hond het gif overleven, maar daarna is het te laat”, vertelt Schoonhoven. “Er is geen tegengif voor de slakkenkorrels. Honden stikken van dit gif en zijn helemaal bij bewustzijn als dit gebeurt.” 

Update: Jurgen van den Bos maakte onderstaand interview met een paar bewoners van de Kajuit. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.