20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 15:51
Medemblik Actueel.

Update – Kat overleden na eten vergiftigd vlees Schepenwijk Medemblik

Medemblik – Was het eerst 2x raak op de Kajuit in de Schepenwijk, nu blijkt dat er gisteren wederom een stuk vlees met blauwe korrels is gevonden en dit keer op het Boegbeeld in de Schepenwijk. 

Update: Wij krijgen zojuist het bericht binnen dat vorige week een kat aan de Kajuit is overleden na het eten van een stukje vlees met slakkengif.. 

Wij wijzen u er nogmaals op dat het gaat om slakkengif en dodelijk voor katten en honden kan zijn als het wordt opgegeten. 

Volgens dierenarts Schoonhoven uit Medemblik zijn de blauwe slakkenkorrels vooral gevaarlijk voor honden, omdat juist zij de korrels erg lekker vinden. Dieren die tien á twintig korrels opeten, lopen het risico dood te gaan.

Gemeen gif
“Als de maag van de hond binnen een half uur wordt leeggepompt kan een hond het gif overleven, maar daarna is het te laat”, vertelt Schoonhoven. “Er is geen tegengif voor de slakkenkorrels. Honden stikken van dit gif en zijn helemaal bij bewustzijn als dit gebeurt.” 

Politie
Jaarlijks krijgt de dierenarts in zijn praktijk een aantal honden binnen die van de korrels hebben gesnoept. Vaak gaat het dan om een ongelukje, waarbij de hond het gif in de tuin heeft gevonden en verorberd. Schoonhoven raadt mensen die vlees met de blauwe korrels op straat aantreffen om het weg te gooien en de politie te waarschuwen. 

Reageren via facebook