5.5 C
Medemblik
25 november 2020 06:35
Medemblik Actueel.

VVW handbaljeugd naar internationaal handbaltoernooi Denemarken

Wervershoof – Het is een grote wens van heel veel jeugdspelers: deelnemen aan een internationaal toernooi in Denemarken. Voor een groot aantal spelers van de B en C jeugd van VVW gaat deze wens in het eerste weekeinde van april 2015 in vervulling. Met een bus vol jeugdspelers, coaches en begeleiders vertrekken we op vrijdag 3 april naar Kolding in Denemarken.

Het toernooi begint op vrijdagavond met een ceremonie protocollair. Zaterdag en zondag wordt er hele dagen op hoog niveau gehandbald. Ook onze jongens C1 gaan mee. Die krijgen hiermee de kans om meerdere keren tegen andere jongensteams te spelen. Dat is bij ons in de buurt niet gebruikelijk. VVW is namelijk de enige handbalvereniging in Westfriesland waar jongens kunnen handballen.

Daarnaast gaan er 2 meisjesteams mee, waarvan een groot aantal speelsters in april mee gaan doen aan het NK jeugdhandbal. Die mijlpaal werd afgelopen weekeinde bereikt in sporthal De Dars. Door een grote overwinning op ZAP is deelname aan het NK veilig gesteld. Mooie resultaten, maar nog belangrijker is dat er met veel plezier wordt gehandbald.

Een toernooi in het buitenland is een hele belevenis, maar kost ook geld. De vereniging kan dat niet uit de contributie betalen. De spelers en/of hun ouders moeten daarom de deelname, reis en het verblijf zelf betalen. Om de prijs laag te houden, overnachten we in slaapzakken in schoollokalen. Het eten wordt verzorgd door de schoolkantine.

Om dit toernooi voor zoveel mogelijk jeugdleden  financieel haalbaar te maken zijn wij op zoek gegaan naar sponsors. We zijn dan ook heel dankbaar dat er bedrijven zijn die ons project steunen. Dankzij Quicksilverbar, Keukenloods, Bovisie, Kookstudio WFO en Duijnsport konden we al schitterende nieuwe handbalshirts voor het toernooi tegen een lage prijs bestellen. De spelers zijn heel blij met hun nieuwe shirt met daarop hun eigen naam, de namen van de sponsors en het logo van Kolding. Wij willen namens onze jeugd alle sponsors hartelijk bedanken voor de sponsoring van deze fantastische shirts.
Ook op andere vlakken worden we geholpen. Zo kunnen we de tegenstanders in Denemarken dankzij sponsoring door de Dekamarkt in Wevershoof en Rudie Montage een leuk Hollands presentje aanbieden. Onze eigen spelers kunnen we in topconditie houden dankzij de kisten fruit die we van New Green mogen meenemen. Ook werden we blij verrast door bijdragen van Pirson Refractories BV, OmnyaccGoesDeen en Pop Vriend Seeds BV.

De jeugd zit zelf ook niet stil. In het weekeinde van 14 en 15 maart hebben de meisjesteams voor de tweede keer meer dan 100 cupcakes gebakken en verkocht tijdens handbalwedstrijden in de Dars. Er werd enthousiast verkocht, gegeten en vooral ook goed samengewerkt. Niemand kon aan de verkopers ontsnappen. De medewerkers van De Dars hebben ons aan alle kanten geholpen. Grote dank namens de jeugd dat jullie dit mede mogelijk hebben gemaakt.

U ziet, wij doen er alles aan om deelname aan het toernooi in Denemarken voor iedereen financieel haalbaar te maken. Sinds kort hebben wij een eigen facebookpagina (VVW KoldingVVW) waar we onze acties en belevenissen ter voorbereiding op Kolding  vermelden. U kunt daar foto’s en filmpjes van onze activiteiten bekijken. Uiteraard houden we u via die site ook op de hoogte van onze prestaties in Denemarken! Wilt u onze jeugd ook steunen en een onvergetelijk weekeinde bezorgen? Dat kan. Vanaf 27 maart kunt u via onze nieuwe site voor crowdfunding genaamd: “hetluktons” een financiele bijdrage leveren. Hoe dat werkt leest u op de site, die met hulp van de gemeente Medemblik, is opgezet. Namens onze B en C jeugd alvast hartelijk bedankt. Zij hebben er zin in!

Reageren via facebook