Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier – Statige heren

Abbekerk – Statig wandelden 16 heren, de jongste rond de 20 en de oudste diep in de 70, het speciale zaaltje binnen om aldaar elkander te treffen voor het WF Schaakkampioenschap (of Westfries Schaak Kampioenschap), 5e ronde.

De factuur voor deelname van onze kandidaat staat weer op naam van Schaakkampioenschap van Westfriesland 2015. Het leek wel of de klokken, in het speciale zaaltje, langzamer lopen, want toen wij het zaaltje verlieten waren ze nog bezig. De uitslagen staan ongetwijfeld al op www.westfriesschaken.nl

Nu het laatste nieuws over ons toernooi ANDERS DAN ANDERS Volgens geruchten zou er een grote rus verschijnen, wiens naam zou lijken op Kasparov o.i.d. U heeft nog maar twee weken om u in te schrijven en de indeling geschiedt naar sterkte. Samenvattend, 2e paasdag in Het Nieuwe Bonte Paard te Abbekerk, inschrijven middels arnoldvelthuis@hotmail.com. Er werd ook nog gewoon geschaakt voor de interne competitie.

Ondanks het feit dat Arnold Velthuis druk was met het WF Schaakkampioenschap won hij van Toine Molenaar. Toine, die lange tijd de positie van de nummer 1 wilde bereiken staat nu op de 4e plaats met 567 punten, terwijl Arnold op 3 staat met 641 punten.

Er is nog meer opmerkelijks, Theo Laan staat nu al een tijdje op de 2e plaats met 655 punten, mede omdat hij won van Kees Haakman, maar Kees was niet zichzelf, want Kees staat op het punt om Opa te worden, en dat gaat niet vanzelf. Terug naar Theo, het verschil tussen 2 en 3 is slechts 14 punten.

Op 1 staat Lukas, onbedreigd met 743 punten. Voor de rest kunnen er de komende maand nog wat verschuivingen plaats vinden. Bijna vergat ik de laatste uitslag Jouke van Groningen – Victor Groeneveld. Jouke wist nog dat hij 1 x gewonnen en 1 x remise gespeeld had met Victor. Op het end was het nog even link, want J. had een giftige Pion (D.w.z. niet ingesmeerd met Arsenicum o.i.d., maar bijna aan de overkant van het bord en daardoor een directe bedreiging van de Koningsvleugel) maar uiteindelijk had V. een zet eerder de mogelijkheid om J. mat te zetten.

Vragen, toelichting, lid worden, mail op uw gemak vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook