16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:51
Medemblik Actueel.

Robert Takken wint ook de PostNL Cultuur award

Opperdoes – In januari stond hij al op het podium met de machtigste vrouw van Nederland om de Masters Encourage Award in ontvangst te nemen en afgelopen week viel hij opnieuw in de prijzen met de PostNL Cultuur Award.

Robert kreeg de prijs voor zijn project Multicultureel Meesterschap en in het juryrapport werd dit benoemd als een prachtig voorbeeld van de gewenste cultuurverandering.

Wat is de Cultuur Award?

Met deze prijs krijgen goede voorbeelden van onze gewenste cultuurverandering aandacht. Dit project was zo’n voorbeeld. 

Waarom won je deze prijs?

Ik heb de prijs gewonnen omdat er in samenwerking met veel collega’s, en op feiten gebaseerd, mooie resultaten zijn geboekt op het gebied van cultuurverandering.

Het is niet alleen van belang dat wij resultaten halen maar ook met name hoe wij dit doen. Het hele programma is gebaseerd op een respectvolle samenwerking die gebaseerd is op onderling vertrouwen in een open werkcultuur.

Als je deze zaken goed toepast dat ontstaat er een lerende organisatie die complexe zaken in gezamenlijkheid kan oplossen en ook geweldige resultaten kan boeken.

De grootste werkgever van Nederland kan en wil hierin een voorbeeld zijn.

foto 2

Je geeft ook leiding aan de Budoschool Shi-Sen-Do, doe je daar ook soortgelijke dingen?

Ja, in feite passen wij ditzelfde principe ook toe binnen de Budoschool. Dit is echter een kleine organisatie die op idealisme draait maar de aanpak is feitelijk hetzelfde. Respect voor elk individu, een open en lerende houding, en een samenwerking die is gebaseerd op vertrouwensrelaties.

Door deze aanpak met professioneel geschoolde vrijwilligers is deze uitgegroeid tot één van de grootste jiu jitsu scholen van Nederland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?