Duizendste verslag Vlieringboys in de Binding

Wervershoof – Op 25 maart verschijnt de 1000ste editie van het verslag van biljartvereniging de Vlieringboys in de Binding. Zo’n 20 jaar geleden verscheen het eerste verhaaltje van de biljarters in voornoemde krant. Sindsdien is dit fenomeen niet meer weg te denken.

Op dit moment bestaat de club uit 3 leden, te weten Gerard Grent (GP), Cees Verhoogt en Pierre Elias. Laatstgenoemde is met 68 jarige leeftijd de benjamin van de huidige Vlieringboys. De club heeft veel bekende leden gehad, we noemen August Hooiveld, Cees Swart, Joop Grent, Jan Kok en ook Jaap Visser, die de naam heeft verzonnen.

Begonnen op de Kaagweg

Het begon allemaal aan de Kaagweg waar de gebroeders Grent een biljart hadden op de vliering. Daarna hebben ze nog een tijdje in de Dars gespeeld, maar nu zitten ze al jaren bij Wilma van café de Welkomst in Onderdijk. De mannen spelen libre, banden en 3-banden. Maar ze zijn vooral bekand van de artikelen in de Binding met de immer leerzame slotzinnen van GP.

De Vlieringboys

Bloemen en een lied

Woensdag 18 maart j.l. werden de mannen in het zonnetje gezet door Cees Ooijevaar en Wilma van de Welkomst. Cees zong een prachtig lied voor de Vlieringboys en Wilma bezegelde dit met mooie bloemen en een fles met lekkers voor de jubilarissen. Zie onderstaand fotoverslag. (foto’s en tekst Richard de Beer)

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.