4.4% van de beroepsbevolking in Medemblik heeft geen werk

Medemblik – Uit cijfers die zijn vrijgegeven door het UWV blijkt dat in de gemeente Medemblik 4.4% van de beroepsbevolking op dit moment geen baan heeft en een ww-uitkering krijgt. 

Hiermee scoort Medemblik na Enkhuizen(4.8%) en Hoorn (4.5%) het slecht in West-Friesland.  De meeste ontslagen vielen bij bouwbedrijven en toeleveranciers van bouwbedrijven. Eind februari werd vrij onverwachts nog de Belos Groep in Wognum failliet verklaard waardoor ruim 120 werknemers hun baan van de ene op de andere dag verloren.  Maar ook het faillissement van polysterverwerker Polux hakte er stevig in onder de beroepsbevolking. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.