Medemblik Actueel.

Piet Koops(Twisk) gewestelijk kampioen bandstoten

Twisk – Piet Koops, van biljartvereniging De Carambole, speelde afgelopen zondag in biljartcentrum Oegstgeest een spannende finalestrijd tegen T. Nguyen. Hij sleepte de titel gewestelijke kampioen 3e klas bandstoten en de afvaardiging naar het kampioenschap van Nederland binnen.

Eerste geplaatste P. Wansink uit Middenmeer begon afgelopen vrijdag niet goed. Hij werd in slechts achttien beurten verslagen door districtsgenoot J. Molenaar. Zijn reactie was om in te lijsten: zijn volgende partij een hoogste serie van 34 en winst in 13 beurten. Tien Nguyen uit Purmerend overleefde als enige ongeslagen de eerste drie ronden, maar verloor tegen W. den Heijer. De overige deelnemers wisselden verlies en winst af en na de laatste ronde, zaterdag, stond de strijd om de titel op zondag nog voor vijf deelnemers open: Koops, Nguyen op 8 en Den Heijer, Roemer en Gosewehr op 6 matchpunten.

Gosewehr verloor vervolgens van Roemer, Nguyen won van Wansink en Den Heijer boekte winst op Koops. De titelstrijd ging tussen Koops (8) en Nguyen (10 matschpunten). Laatsgenoemde had aan een remise genoeg. De West-Fries gooide alles in de strijd om te winnen. “Ik speelde dit keer heel verdedigend, ik wilde graag de titel in de wacht slepen”, vertelde Piet achteraf.
In 31 beurten eindigde de strijd in het voordeel van Koops, maar Nguyen had de nabeurt. Nog dertien caramboles voor gelijkspel. Het lukte hem niet. Vier deelnemers eindigde op tien matchpunten, maar het hoogste moyenne (2,45) bracht Piet Koops de titel.

Onderdijker Gerrit Mulder van de Opkomst eindigde als achtste met een gemiddelde van 1,76.

Reageren via facebook