Medemblik Actueel.

Politiek

Update – Ed Meester (CDA) erg blij met de uitslag. Goede campagne betaalt zich uit.

Medemblik – De uitslag van de Provinciale verkiezingen is voor de meeste fractievoorzitters die wij vanochtend even snel spraken een positieve ervaring geworden. Het CDA is samen met D66 de grote winnaar geworden van de verkiezingen in Medemblik. 

Ed Meester (CDA) wees vooral op de goede campagne die het CDA in Noord-Holland heeft gevoerd en zich duidelijk uit heeft betaald.  

Maar ook Mark Raat(VVD) was positief over de uitslag, ” ik ben blij met het beperkte verlies, het verschil met het CDA is niet groot geworden en wij zijn in Medemblik nog steeds de 2e partij.” 

Arja Kapitein van D66 was merkbaar blij met de uitslag, 4% erbij is niet zomaar iets, maar ook leeft zij mee met de PvdA die vrijwel gehalveerd is sinds gisteren. 

Siem Zeilemaker (PWF) en verkiesbaar voor Hart voor Holland is ondanks de zeer korte voorbereidingsperiode die Hart van Holland heeft gehad toch blij met de uitslag. ” het zal er om hangen of Hart voor Holland een zetel gaat krijgen. Wij hopen van wel anders is het wel een kleine teleurstelling.” Minder positief is Siem Zeilemaker over het feit dat de huidige coalitie zijn meerderheid in de Provincie blijft behouden en er dus weinig zal gaan veranderen. 

Update: Nog een late reactie van Bert de Jong van de PvdA, hij was vanochtend verhinderd daarom alsnog even zijn reactie over de verkiezingen. 

Bert de jong vertelde ons dat, “Uiteraard zijn wij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag, welke eigenlijk de laatste weken al voorspelbaar was. Provinciale Statenverkiezingen die bepaald worden door landelijke ontwikkelingen is nagenoeg onontkoombaar, wat ook altijd bij gemeenteraadsverkiezingen aan de orde is. De uitslag van gisteren is voor het functioneren van de PvdA fractie in de gemeenteraad van Medemblik totaal niet van invloed. Landelijk geldt: we hebben wel verloren maar zijn niet verslagen.”
Het complete overzicht. 

CDA 3.556 22,7%  
VVD 3.253 20,8%  
PVV 1.899 12,1%  
D66 1.583 10,1%  
SP 1.236 7,9%  
PVDA 1.063 6,8%  
ChristenUnie-SGP 680 4,3%  
50PLUS 569 3,6%  
Partij voor de Dieren 497 3,2%  
GroenLinks 468 3,0%  
Hart voor Holland 445 2,8%  
Ouderenpartij NH 331 2,1%  
Piratenpartij 106 0,7%  
Vrouwen Partij 64 0,4%  
Multicultureel Plus Partij 6 0,0%  
Overige PS2011 0 0,0%

Reageer op dit onderwerp