Medemblik Actueel.

Bedrijven

Uitbetalingsproblemen zorgverzekeraars aan zorg-zzp'ers

Medemblik – Al ruim 2 maanden krijgen de zorg-zzp’ers die hun declaraties naar Menzis en VGZ hebben gestuurd geen uitbetaling. Een bug in het software zeggen de zorgverzekeraars. 

Een woordvoerder van de zorgverzekeraars laat weten dat er ‘ Ergens een bug in het systeem zit maar niemand weet waar. Het kan bij de softwareleverancier misgaan, via wie wij verplicht declareren. Of het gaat fout bij de verzekeraars. Niemand die het ons vertelt of weet.’

Menzis verklaarde afgelopen maandag dat de problemen zijn ontstaan door landelijk inkoopbeleid dat bij één client op één dag niet door verschillende zorgverzekeraars mag worden gedeclareerd. Zorg-zzp’ers kunnen een spoedbetaling aanvragen om zo als nog snel geld te kunnen krijgen. 

Reageren via facebook