Telecombedrijven jagen verenigingen,bands en zangkoren op torenhoge kosten

Medemblik – Twee jaar geleden heeft het kabinet voor vele miljarden euro’s de 800 mhz-band geveild onder de diverse mobiele providers. En door de snelle groei van het 4G-netwerk komen verenigingen,bands,zangkoren, kerken en sportscholen die werken met draadloze microfoons in de problemen. 

[pull_quote_right]Een microfoon kost snel een paar honder euro, zegt Paul Klaasen van Bissound[/pull_quote_right]Alle draadloze microfoons die op de 800mhz-band werken moeten voor het einde van het jaar worden vervangen. Vanaf volgend jaar doen ze het niet meer zegt Agentschap Telecom. 

Volgens Agentschap Telecom gaat het om vele tienduizenden microfoons, die uiterlijk op 1 januari 2016 niet meer gebruikt mogen worden. PMSE , de branchevereniging van omroepen, radiostations en andere gebruikers van draadloze verbindingen, stelt dat het aantal nóg véél hoger ligt. ,,Er zijn circa 250.000 oude draadloze microfoons in omloop,” zegt PMSE-voorzitter Willem Westermann tegen het AD. 

Dure grap

Paul Klaassen van het in Medemblik gevestigde bedrijf Bissound vertelde tegen de redactie dat dit al de 2e keer is dat hij dit meemaakt. Nu moeten weer de eigenaren van deze draadloze microfoons veel geld uitgeven om de microfoons te vervangen.  En hier blijft het niet bij, ook de VHF band wordt binnenkort verboden en ook daar werkt veel audio/video apparatuur op.  

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.