Medemblik Actueel.

Opperdoes trainer Putting biedt HCSC-trainer Hassan Azoum zijn excuses aan

Opperdoes – Begin maart was daar zowaar een rel in het amateurvoetbalwereldje door uitlatingen van de hoofdtrainer van v.v. Opperdoes Volkert-Jan Putting. Deze zou tegen de trainer van HCSC hebben gezegd dat hij naar zijn eigen land moest oprotten. 

Tijdens de 2 weken na zijn uitlatingen zijn de besturen en trainers tweemaal met elkaar om tafel gegaan om dit uit de wereld te krijgen. 

,, Wij als bestuur en trainer van Opperdoes hebben gedurende ons onderhoud met HCSC onze oprechte excuses aangeboden aan Azoum en de hele HCSC-familie voor deze ongelukkige en onbedoelde uitlating die niet te rijmen is met onze maatschappelijke functie waarin iedereen gelijk is en geaccepteerd moet worden zoals die is’, zo meldt de voetbalvereniging in een samen met HCSC opgesteld persbericht over de affaire, meldt het Noordhollands Dagblad op haar website. 

Daarin wordt tevens gemeld dat Putting ’de controle over zijn communicatieve vaardigheden verloor’ toen hij die bewuste zin bezigde. ’Hij was zwaar teleurgesteld in zijn team dat voor de eerste keer dit seizoen verloor. Hierdoor liepen de emoties bij hem hoog op. Putting is hier zelf van geschrokken en bedoelde dit niet racistisch of discriminerend. Hij neemt rigoureus afstand van racisme en is zijn gehele leven wars geweest van racistische uitingen. Voor beide besturen en trainer van HCSC is het duidelijk dat de gemaakte excuses eerlijk en oprecht zijn en er absoluut geen racistische en/of discriminerende bedoelingen zijn geweest bij Putting.’

Reageren via facebook