Medemblik stopt met verstrekken subsidie Bungalowpark Zuiderzee

Medemblik – Op 22 januari jl. is Bungalowpark Zuiderzee overgenomen door Uniek Parken BV. Nu blijkt dat deze overname verstrekkende gevolgen heeft voor de subsidie die de gemeente Medemblik al jaren verstrekt aan het bungalowpark en dan specifiek voor het zwembad. 

Op vragen van PW2010 of Medemblik van deze overname op de hoogte was reageert het college negatief. “De gemeente is niet geïnformeerd over het feit dat het bungalowpark inclusief het zwembad is overgenomen door Uniek Parken BV, schrijft het College in de reactie.”

Dit blijkt vergaan de gevolgen te hebben voor de subsidie die het zwembad krijgt van de gemeente Medemblik. Het college schrijft: “Op grond van artikel 14, lid 2d van de Algemene Subsidieverordening Medemblik had de vorige eigenaar de bedrijfsovername moeten melden. Vroegtijdige melding van een bedrijfsovername had de gemeente in de gelegenheid gesteld om zich bijtijds op de nieuwe situatie voor te bereiden. Helaas is dat niet het geval en daarom is de subsidierelatie met de eigenaar van het zwembad beëindigd.”

Het college heeft wel de intentie om het zwembad te blijven subsidiéren omdat het gaat om een belangrijke en noodzakelijke voorziening.  Het college meldt dat de vorige eigenaar geen melding heeft gemaakt van de gewijzigde situatie, en dat er daarom sprake is van onrechtmatigheid. Het college gaat met de nieuwe eigenaar praten over de doelmatigheid van de subsidie. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.