Madelief: Niette huilen mamma en pappa (video)

Medemblik – Per jaar krijgen 25 kinderen in heel Nederland neuroblastoom-kanker. In Medemblik hebben twee peuters van twee jaar oud de aandoening: Madelief Boon en Nathaniël Roggeveld.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Omdat de kans daarop zo klein is en het leed zo groot, leeft heel Medemblik en ook steeds meer mensen daarbuiten mee. RTV NH sprak met Susanne Boon, samen met Madelief. Ze vertelt dat de klap hard aankwam toen de diagnose gesteld werd. Maar toen vader, moeder, drie dappere broers en 1 stoere zus rond Madelief zaten te huilen zei ze, “niette huilen, niette huilen”. Daarom probeert het gezin zo sterk mogelijk te zijn en Madelief een zo normaal mogelijk leven te geven. 

'Madelief zegt: Niette huilen, daarom blijven wij sterk voor haar'
‘Madelief zegt: Niette huilen, daarom blijven wij sterk voor haar’

Madelief gaat ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Ze krijgt meerdere chemokuren, stamceltherapie en uiteindelijk een hoge dosis chemokuur. Dan is de kans op overleven 20 procent. Een specialistische behandeling in de Verenigde Staten verhoogt de kans naar 40 procent. De verzekering dekt deze behandeling, maar het hele gezin moet mee omdat de behandeling enige tijd duurt. Daarvoor is zo’n 100.000 euro nodig. Alle acties voor Madelief en ook voor het gezin van Nathaniël moeten daarom veel geld opbrengen.

“Het is ongelooflijk wat er in korte tijd al is gedaan voor Madelief”, zegt Suzanne Boon. Ook de 13.000 kaarten die naar het ziekenhuis zijn gestuurd hebben veel indruk gemaakt. Tijdens het interview speelt Madelief met klei en trekt voortdurend de aandacht van haar moeder, zoals elke peuter van twee. Het is bijna niet te bevatten dat een tumor haar jonge leven voortijdig kan beëindigen. Ondanks de behandelingen en haar hekel aan het ziekenhuis en mensen in witte jassen, is Madelief een vrolijk, opgewekt en leergierig kind. Het gezin is dan ook dol op haar, ondanks alle aandacht die ze noodgedwongen opeist.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.