Scholieren Medemblik doen poging grootste houten zwaard ter wereld. (audio)

Medemblik – Medemblik heeft 725 jaar stadsrechten. Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij de rijke geschiedenis van Medemblik! Daarom gaan alle basisschoolleerlingen aan de slag met een lespakket over de historie van Medemblik en bezoeken ze een drietal musea. Ter afsluiting van het scholenproject zal gedongen worden naar een heuse recordpoging: die van het grootste houten ridderzwaard ter wereld! 

Doel van het project Scholenproject Medemblik 725 is om de kinderen ervan bewust te maken hoe bijzonder hun stad is. Begin van de maand hebben de kinderen het station van de Museumstoomtram en het Stadsmuseum bezocht. In de week van 23 maart brengen ze een bezoek aan kasteel Radboud. Naast een rondleiding, zullen de kinderen daar dingen naar een heuse recordpoging: die van het grootste houten ridderzwaard ter wereld.

Aan de recordpoging doen bijna 900 leerlingen mee. De afgelopen weken zijn de klassen druk bezig geweest met het versieren van `hun` deel van het zwaard. De opdracht die de klassen hierbij kregen was: “Beschilder het zwaard met het mooiste gebouw of plekje van Medemblik.” Volgende week mogen alle klassen zelf het door hen gedecoreerde stuk hout aan het zwaard bevestigen, waardoor uiteindelijk een zwaard van ruim 10 meter lang zal ontstaan. Vrijdag 27 maart a.s. zal, onder toezicht van Wethouder Harry Nederpelt en de kasteelheer van Radboud, de officiële meting van het zwaard plaatsvinden. De meetresultaten zullen worden ingediend bij Guinness Worldrecords.  

scholieren

 

De kinderen in Medemblik zijn druk aan het bouwen, want de stad bestaat 725 jaar, vandaar de recordpoging. Op de Maria Bernadetteschool zijn Semmie, Teun, Ingmar en Thijs heeeeel geconcentreerd aan t werk…. 

Regioverslaggever Jurgen van de Bos keek even mee over de schouders van de hardwerkende scholieren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.