13.4 C
Medemblik
26 september 2020 21:35
Medemblik Actueel.

College Medemblik – Veiligheid van onze inwoners heeft een hoge prioriteit

Medemblik – Op vragen van de PWF aan het college van Medemblik of het bekend is wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen voor Medemblik geeft het college in duidelijke bewoording aan dat de veiligheid van de inwoners van Medemblik een hoge prioriteit heeft. 

In het antwoord aan de PWF staat letterlijk, “Veiligheid van onze inwoners heeft een hoge prioriteit. Wij doen er alles aan om de kwaliteit van de brandweerzorg te behouden en waar mogelijk te professionaliseren. Een gemotiveerde vrijwilligersorganisatie willen wij behouden. Wij stemmen dan ook niet in met bezuinigingen op de faciliteiten van onze vrijwilligers. Wij vinden dat de coleur locale per blusgroep in stand moet blijven.”

Op 13 mei 2014 lieten de burgemeesters van West-Friesland al in een gezamelijk standpunt weten dat hun betrof de brandweer niet het slachtoffer zou gaan worden van de €7.4 miljoen besparing die de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord moet doen. 

Wel is college nog niet van plan om de Veiligheidsregio uit te nodigen om uitleg te gaan geven over wat de gevolgen zijn van deze bezuinigingen voor de gemeente Medemblik.  Als reden geeft zij op dat de regionalisering net is afgerond en de Veiligheidsregio nog steeds bezig is met de professionalisering van de brandweerzorg. Het college stelt voor om 2015 te zien als overgansjaar maar als er eind 2015 nog geen sprake is van een effectieve en professionelere brandweerzorg zij de Veiligheidsregio wel wil gaan uitnodigen om uitleg te komen geven. 

Meer over de problemen met en bij de Veiligheidsregio in ons “Dossier Veiligheidsregio

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?