Medemblik Actueel.

Regionieuws

Westfriese gemeenten en HVC starten proef gescheiden ophalen afval

Regionieuws – De Westfriese gemeenten en HVC zijn als proef een nieuwe manier van afvalinzameling door verenigingen en scholen gestart; ECOsupporter®. Doel is om textiel, elektronische apparaten en frituurvet gescheiden in te zamelen.

Het gaat om een proef tot 1 juni 2015 met verenigingen en scholen in Westfriesland. Het belang van de proef is dat waardevolle materialen die nu nog vaak in de grijze container belanden, kunnen worden gerecycled. In onze gemeente doen basisscholen het Koggeschip in Medemblik en De Wegwijzer in Opperdoes en dorpshuis Sarto in Andijk mee.

Afval scheiden  Samen halen we eruit wat erin zit

Alle afvalsoorten bevatten waardevolle materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Ook textiel, oude elektrische apparaten en frituurvet. Door afval goed te scheiden, kunnen materialen worden hergebruikt, of vormen de grondstoffen voor nieuwe producten. Zo wordt frituurvet omgezet naar biodiesel, is 90% van onderdelen uit elektronische apparaten opnieuw te gebruiken en wordt van oud textiel bijvoorbeeld vulling voor matrassen gemaakt.

Aanmelden

Scholen en verenigingen kunnen zich aanmelden via www.ecosupporter.nl. Na de aanmelding ontvangen ze containers waarin de verschillende afvalsoorten kunnen worden ingezameld. Deelnemende verenigingen en scholen kunnen een financiële bijdrage verdienen als ze ECOsupporter® inzamelpunt zijn.

Reageren via facebook