17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 04:48
Medemblik Actueel.

Update – Binnen 2 weken al twee keer vergiftigd vlees aangetroffen op de Kajuit Medemblik

Medemblik – Niet 1x zoals wij eerst vanochtend schreven maar naar nu blijkt al 2x binnen 2 weken is er op de Kajuit in Medemblik (Schepenwijk) vergiftigd vlees aangetroffen.  Net zoals vanochtend is ook bij de eerste keer het stukje vlees voorzien van blauwe korrels wat later slakkengif bleek te zijn. 

De korrels die vanochtend door een bewoonster van de Kajuit zijn gevonden lagen op de stoep voor haar huis.  Opvallend is dat het vlees ligt voor huizen waar katten en/of honden aanwezig zijn. 

Volgens dierenarts Schoonhoven uit Medemblik zijn de blauwe slakkenkorrels vooral gevaarlijk voor honden, omdat juist zij de korrels erg lekker vinden. Dieren die tien á twintig korrels opeten, lopen het risico dood te gaan.

Gemeen gif
“Als de maag van de hond binnen een half uur wordt leeggepompt kan een hond het gif overleven, maar daarna is het te laat”, vertelt Schoonhoven. “Er is geen tegengif voor de slakkenkorrels. Honden stikken van dit gif en zijn helemaal bij bewustzijn als dit gebeurt.” 

Politie
Jaarlijks krijgt de dierenarts in zijn praktijk een aantal honden binnen die van de korrels hebben gesnoept. Vaak gaat het dan om een ongelukje, waarbij de hond het gif in de tuin heeft gevonden en verorberd. Schoonhoven raadt mensen die vlees met de blauwe korrels op straat aantreffen om het weg te gooien en de politie te waarschuwen. 

Reageren via facebook