Medemblik Actueel.

Flora en fauna

NL-Doet Natuurwerkdag

Oostwoud – IVN West-Friesland gaat weer klussen op zaterdag 21 maart tijdens de Nationale NL Doetdag. De grootste vrijwilligersactie in Nederland waar jaarlijks meer dan 300.000 mensen aan meedoen.

IVN zoekt ‘slechts’ 15 volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater. Ook grotere kinderen mogen meehelpen met ‘kleine klusjes in het groen’. Deelnemers zijn vanaf 9.00 uur welkom in het Egboetje (afslag Hauwert), Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur geklust. I.v.m. voldoende gereedschap aanmelden bij: Henk Lanting 06 11028030 of via h.lanting@ivn-westfriesland.nl

Wat moet er zoal gebeuren? Het Egboetje fris en fruitig maken voor het nieuwe seizoen. Het gespitte bloemenveld egaliseren en inzaaien. Het insectenhotel seizoensklaar maken. Het natuurpad door het sneeuwklokjesterrein goed begaanbaar maken voor groepen en schoolkinderen. En de paddenpoel schonen. Je nuttig maken samen met vrienden, familie of collega’s en zo het afgesloten Egboetsterrein voorjaarsklaar maken. Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en traktaties. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee.

Het Egboetje: het kleinste NME-centrum van West-Friesland
Een knus IVN-gebouw op het afgesloten sneeuwklokjesterrein in het Egboetswater. Het Recreatieschap Westfriesland heeft het terrein beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het is op een natuurlijke manier ingericht om insecten, vogels en andere dieren een kans te geven. Resultaten zijn zichtbaar, maar onderhoud is nodig.

Reageren via facebook