Medemblik Actueel.

Algemeen

Maria Bernadetteschool Medemblik bezoekt Museumstoomtram en het Stadsmuseum

Medemblik – Nog in het kader van ‘Medemblik 725 jaar’ hebben leerlingen van de Maria Bernadetteschool een bezoek gebracht aan het Museumstoomtram en het Stadsmuseum in Medemblik. Met soms verbazing hoorden de leerlingen de verhalen van de stationschef en de gids aan.  

Doel van deze bezoeken is de kinderen bewust maken van de rijke historie van Medemblik en de geschiedenis van Kasteel Radboud. Deze maand staan er nog diverse projecten voor de leerlingen van de lagere scholen in de planning waaronder poging om het grootste houten zwaard ter wereld te maken, dit gaan zij samen met leerlingen van de Dijk uit Medemblik doen. 

In de week van 23 t/m 27 maart in Kasteel Radboud een feestelijke afsluiting plaats van het jubilieumjaar. Alle Medemblikker basisschoolklassen zijn die week van harte welkom voor een feestelijk en leerzaam bezoek aan het kasteel. 

 

Reageren via facebook