Medemblik Actueel.

Regionieuws

Provincie houdt vol – die megawindmolens komen bij Zwaagdijk-oost, Medemblik moet niet zeuren.

Medemblik – Haarlem spreekt. Of althans Anja Berens woordvoerster van de Provincie Noord-Holland die in een gesprek met het NHD nogmaals zegt dat er gemakkelijk rijen van zes windmolens bij Zwaagdijk-Oost,Nibbixwoud en Hauwert geplaatst kunnen worden. 

En zo wordt het college, de gemeenteraad Èn de inwoners van Zwaagdijk-Oost,Nibbxixwoud en Hauwert als een klein kind aan de kant geschoven.  Wethouder Hans Tigges wil dat de Provincie ook bij de kernen hierboven de 600 meter grens trekken. Als dat gebeurt is het plan direct van tafel, maar daar wil de Provincie dus niet aan volgens de woordvoerster.  Wethouder Hans Tigges is strijdbaar als het gaat om de windmolens en een gang naar de rechter zal dan ook 1 van de mogelijkheden zijn die de gemeente Medemblik kan gaan ondernemen, “Die molens komen hier niet. ” tekenden wij een paar weken geleden nog op uit de mond van de wethouder. 

Eneco gaat binnenkort voor een tweede gesprek op bezoek bij de Provincie omdat de nieuwe plannen grote gevolgen heeft voor de plannen van Eneco.  

Lees meer over de windmolens in ons dossier Windmolens

Reageren via facebook