16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 19:41
Medemblik Actueel.

O.M wil 24-jarige Opperdoezer 2 jaar opsluiten in een inrichting

Opperdoes|Alkmaar – Gisteren stond de 24-jarige inwoner van Opperdoes voor de rechter in Alkmaar waar hij zich moest verantwoorden voor een ware dollemansrit vorig jaar 30 november. Tijdens deze rit die over de A7 de N247 en een deel van Hoorn voerde moest de politie alle zeilen bijzetten om de man tot stoppen te dwingen. 

Enorm strafblad

Tijdens de zitting bleek dat de Opperdoezer een enorm strafblad van 19 A4tjes heeft maar geen hulp wil hebben bij het oplossen van zijn problemen en elke behandeling weigert.  De Opperdoezer vond zelf dat het wel een domme fout was maar dat hij niet stopte omdat een politie-volvo zo dicht achter hem reed dat hij niet durfde te stoppen. Met snelheden oplopend tot 160km/u reed de man door de Grote Waal in Hoorn waar hij na door een politieauto te zijn geramd tegen een bushokje tot stilstand kwam en in de boeien werd geslagen. 

De Officier van Justitie wil de man nu voor langere tijd uit de maatschappij verwijderen, puur uit bescherming voor de maatschappij.  

Uitspraak over 2 weken.  

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?