Zondagmiddag 22 maart optreden van “Luzazul” bij Jazz & Pop in Cultura Andijk

luzazul (1)Andijk – Na haar sprankelende en bejubelde eerste CD komt LuzazuL met een indrukwekkend nieuw album: Canvas. LuzazuL brengt een lentefrisse mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt.

Middelpunt is het zoetgevooisde timbre van de Portugese zangeres Magda Mendes, die geboren is in Lissabon en is afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie, onder wie flamenco gitarist Alain Labrie, op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven (o.a. Sensual, Waylon), percussionist Udo Demandt (o.a. Fernando Lameirinhas) en multi-instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt die vele composities en arrangementen voor zijn rekening nam.

‘Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast’, schreef de NRC over hun debuut-cd en nog vele lovende recensies volgden in binnen- en buitenland. Geprezen als beste aanwinst op het gebied van wereldmuziek maar ook door jazz en popliefhebbers omarmd.

LuzazuL gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren, waardoor de muzikanten van LuzazuL imponeren bij elk optreden. Het bracht de Portugees-Nederlandse band al tot in het voorprogramma van de Kaapverdische diva Cesaria Evora. LuzazuL heeft inmiddels op vele podia gestaan van theaters tot festivals o.a. Paradiso, de Melkweg, Rasa, Oerol, Pure Jazz festival, Dunya festival en het Amsterdams Roots festival.

Enkele citaten over CD Canvas:

 • TROUW – “ ‘Canvas’ betovert dankzij de ideeënrijkdom en de oorstrelende zang”
 • JAZZISM – “de combi braziliaans met flamenco werkt op canvas zeer goed uit”
 • NRC – “een wiegende soundtrack voor een warme zomer”
 • DE TELEGRAAF – “Luzazul heeft opnieuw de juiste snaar te pakken” “wij willen meer”
 • HEAVEN – “Topplaat, mag ook internationaal gezien worden”
 • Plato “Behoort tot het beste dat de wereldmuziek op het moment te bieden heeft”
 • OOR “een geslaagde samensmelting van Kaapverdiaanse klanken, flamencogitaarspel en broeierige Braziliaanse zang” 

Bezetting:

 • Magda Mendes – zang
 • Martijn Morselt – basgitaar
 • Alain Labrie – flamenco gitaar
 • Emiel van Rijthoven – wurlitzer piano
 • Udo Demandt – percussie 

Zin in een mooie muziekmiddag dan zien we je graag zondagmiddag bij Jazz & Pop in Cultura Andijk.  We starten om 15.00 uur en de entree = € 7,50/€ 5,= (donateurs/65+) Ook dit jaar ontvangen we weer subsidie van Fonds Podiumkunsten Meer info 0228591252, www.jazzenpopandijk.nl en www.luzazul.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.