16.8 C
Medemblik
10 juli 2020 21:30
Medemblik Actueel.

Oostelijk West-Friesland zwicht onder inbraakgolf

inbraakgolfRegionieuws – De afgelopen maanden zijn er in Oostelijk West-Friesland ruim 150 inbraken of pogingen tot inbraken in woningen geweest volgens de Misdaad in kaart wijzer van de politie. Wordt hier het aantal inbraken of pogingen tot bij bedrijven bij opgeteld dan loopt het aantal snel richting de 300. 

De politie spreekt van een ware inbraakgolf waarbij vooral juwelen en geld wordt buit gemaakt. De inbrekers komen binnen via ramen en deuren aan de achterkant van huizen en panden.  Op Misdaad in Kaart staan niet alle inbraken en pogingen tot inbraak maar worden de inwoners van West-Friesland wel met de feiten op de neus gedrukt door beter op te letten als men het huis verlaat of naar bed gaat. 

In de gemeente Medemblik zijn de afgelopen 3 maanden minimaal 38 inbraken geweest of een poging ondernomen om in te breken, Hoorn is koploper met 65 inbraken of pogingen tot. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?