O.M eist celstraf tegen 24 jarige Andijker wegens grof geweld om drugs

Alkmaar – Tijdens de rechtzitting tegen de 24 jarige inwoner van Andijk en een 21 jarige inwoner uit Grootebroek bleek al snel dat wie nu de echte schuldige is natte vingerwerk zou gaan worden. Beiden bleven naar elkaar wijzen als hoofddader van de mishandelingen en afpersingen. 

Drugsschuld

Alles draaide om een 900 euro hoge schuld die het slachtoffer heeft opgebouwd bij de drugsdealer van de man, samen met de 21- jarige Igor Z uit Grootebroek werd een bezoekje gebracht aan de  man in Andijk om de schuld te vereffenen. Een tripje naar de pinautomaat leverde niets op en dus werd besloten om een schuldbekentenis te tekenen waarin het slachtoffer zegt alles te willen doen wat zij willen. 

Tijdens deze handelingen kwam de buurman, de 24-jarige Stefan K. binnen omdat hij even een jointje wilde draaien en zijn sigaretten op waren. Van het 1 kwam het ander. Het slachtoffer moest zich ontkleden en werd op bed vastgebonden waarna hij werd geschopt door Igor Z. en Stefan K. Igor Z. ontkende dit met klem, hij vertelde aan de rechter dat toen hij de slaapkamer binnenkwam het slachtoffer al op bed was vastgebonden en hij alleen maar toekeek. Het zelfde verhaal werd door Stefan K. verteld, maar hij bekende wel dat hij 1 klap had uitgedeeld en dat hij de beertender had gestolen. Maar wees wel op het feit dat hij later terug was gegaan om hem los te maken omdat hij spijt kreeg. 

De Officier van Justitie eiste na alle verklaringen te hebben aangehoord 3 jaar celstraf tegen Igor Z. en 4 jaar tegen Stefan K.  De advocaat van K. trok de verklaring van het slachtoffer in twijfel, ,, dat deze man bepaald geen aardig persoon is is duidelijk,” en de komst van Stefan K. was een gelukje, nu konden zij hem als zondebok aanwijzen. K. heeft zich laten meeslepen meer niet wist de advocaat nog te melden. 

Uitspraak over 2 weken. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.