Heeft u een bijstands,- of ww-uitkering let dan op. WerkSaam gaat actief controleren op uitkeringsfraude.

Fraude

Medemblik – WerkSaam Westfriesland onderzoekt actief of er in de regio sprake is van uitkeringsfraude. Deze onderzoeken hebben er in de eerste twee maanden van 2015 voor gezorgd dat 14 uitkeringen werden beëindigd, afgewezen of ingetrokken. Er is voor ongeveer € 54.000,- aan ten onrechte ontvangen uitkeringsgeld opgespoord.

De Sociale Recherche en Handhaving controleren de rechtmatigheid van de uitkeringen door gegevens van de eigen en andere instanties te koppelen, met het voeren van gesprekken en onaangekondigde huisbezoeken en met het opvolgen van (anonieme) tips. Met de onderzoeken hebben ze onder andere opgemerkt dat er door iemand betaalde arbeid is verricht, zonder dit aan WerkSaam te melden. Ook is de uitkering met terugwerkende kracht beëindigd van een persoon die geen melding had gedaan van samenwonen en bleek er in een geval sprake van hennepteelt waaruit ook inkomsten kwamen. Ten onrechte ontvangen uitkeringen worden door WerkSaam Westfriesland teruggevorderd van de betrokkenen. Er worden tevens boetes opgelegd.

Fraude melden

WerkSaam Westfriesland vindt dat uitkeringen terecht moeten komen bij mensen die daar recht op hebben. Daarom wordt uitkeringsfraude streng bestraft. Wie zich niet aan de regels houdt, fraudeert. Iedereen kan anoniem een fraudemelding doen via www.werksaamwf.nl/fraude of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Over WerkSaam Westfriesland

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam is een samenvoeging van de Sociale diensten van de 7 West-Friese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat en voert sinds 1 januari 2015 het grootste deel van de Participatiewet uit (bundeling Wet Werk en Bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening en gedeeltelijk Wajong). WerkSaam begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam (tijdelijk) in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.