Geen ‘gat’ begroting door stopzetten ontwikkeling bedrijventerrein Andijk

Andijk – Vorige week maakten wij melding van het feit dat wethouder Harry Nederpelt zich in diverse media negatief had uitgelaten over het bedrijventerrein in Andijk. Hij is van mening dat het bedrijventerrein niet planalogisch ontwikkeld moest worden om versnippering tegen te gaan. 

De wethouder is het niet eens met de stelling van de VVD dat er mogelijk een gat in de begroting van de gemeente Medemblik wordt geslagen doordat er met de ontwikkelaars van het bedrijventerrein een bijdrage van € 15,- per netto m² is afgesproken als er bedrijfsgrond wordt verkocht. De wethouder meldt dat in 2011 de kosten voor de Westfrisiaweg zijn betaald en in de begroting al is afgedekt. Ook is er in de begroting geen € 15,- per m2 voor ontwikkeling bedrijventerrein Zuid opgenomen omdat de vordering pas ontstaat als er grond wordt verkocht en nu dit gebied niet verder meer wordt ontwikkeld zal er dus ook geen “gat” in de begroting ontstaan. 

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft het rapport “Ondernemend West-Friesland, vervolg behoefteraming werklocaties” geschreven, de aanleiding voor dit rapport was de opdracht van de provincie om het aanbod van alle bedrijventerreinen in Noord-Holland in beeld te brengen.  

Door de uitlatingen van de wethouder in de media is kans op schade voor de ondernemer die het bedrijventerrein Zuid in Andijk wil gaan ontwikkelen maar de wethouder zegt dat hier voldoende rekening mee is gehouden en de ontwikkelaars vooraf aan de publicatie op de hoogte zijn gesteld door het adviesbureau en het ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord waardoor schade door de uitlatingen van de wethouder niet aan de orde zijn. 

Het is nog niet zeker dat de gemeente Medemblik ook de adviezen van dit rapport gaat overnemen, voor Andijk Zuid geldt een vigerend bestemmingsplan. De gemeente is nog in overleg met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord , de ontwikkelaars en de provincie over de uitkomsten van die onderzoeksrapport. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.