15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 23:30
Medemblik Actueel.

Buurtverenigingen Medemblik stoppen met hun activiteiten

Medemblik – Te weinig animo van de buurtbewoners is de hoofdredenen dat in Medemblik de 1 na de andere buurtvereniging er mee gaat stoppen. Afgelopen woensdag was de laatste bingo van Buurtvereniging West en op de Buurtvereniging Oost na zijn de anderen ook allemaal al gestopt. 

Buurtvereniging Oud West zal nog 1 evenement organiseren en dan is ook voor deze buurtvereniging het einde gekomen. Zo is er aan een jarenlange traditie van Buurtverenigingen in Medemblik een einde gekomen.  In de tijd dat de buurtverenigingen nog zeer actief waren zag je elke week wel ergens een viswedstrijd voor de jeugd, of werden er andere activiteiten georganiseerd door de buurtverenigingen.  Maar net zoals met Koningsdag is het anno 2015 vrijwel onmogelijk om genoeg vrijwilligers te activeren om een buurtvereniging draaiende te houden. 

Elk jaar werd het moeilijker en moeilijker om de buurtbewoners te interesseren voor activiteiten van de buurtverenigingen, besturen die zo niet meer verder wilden, nieuwe besturen die weer met frisse zin aan de buurtverenigingen begonnen en helaas heeft dit niet kunnen zorgen voor een actieve buurtvereniging in Medemblik op Buurtvereniging Oost na.  

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?