Zonnepanelen Coöperatie Zonnedak Interpack Andijk

Coöperatie Zonnedak Interpack krijgt zonnepanelendaken
Coöperatie Zonnedak Interpack krijgt zonnepanelendaken

Andijk – De Coöperatie Zonnedak Interpack gaat daadwerkelijk van start. Dit voorjaar komen de eerste 250 panelen op het dak van Interpack Westfriesland in Andijk nadat twintig inwoners definitief hebben aangegeven mee te doen. Er wordt circa 62.500 kWh per jaar opgewekt, voldoende voor de energievoorziening van deze inwoners (een huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar).

Wethouder Hans Tigges: “Het is een felicitatie waard aan de deelnemers van de coöperatie die op deze manier hun eigen duurzame elektriciteit opwekken en geld verdienen. De coöperatie is er immers voor inwoners en door inwoners.”

Vorig jaar stelde ondernemer Adri Beerepoot uit Andijk het dak van zijn bedrijf open voor het plaatsen van zonnepanelen voor inwoners van Andijk, Wervershoof en Grootebroek, Bovenkarspel en Enkhuizen. Er is plaats voor duizend zonnepanelen; nieuwe deelnemers zijn bij de corporatie van harte welkom. Het bestuur van de coöperatie is inmiddels ook gevormd. Wethouder Hans Tigges: “Het is een mooi project omdat het dak van Interpack multifunctioneel wordt gebruikt, onze inwoners zonnepanelen kunnen plaatsen en de panelen door een lokaal bedrijf worden geleverd.”

De gemeente Medemblik staat achter het initiatief vanwege het duurzame karakter en het rendement dat wordt bereikt. Inwoners van Andijk en Wervershoof, maar ook van de buurgemeenten kunnen met deze coöperatie meedoen. Binnen tien jaar verdienen de deelnemers hun investering terug; daarna produceert de installatie pure winst.  Meer informatie op www.medemblik.nl en zoek op energiecoöperatie of kijk op www.zonsupport.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.