Witte Donderdag-wake in Abbekerk

Abbekerk – In ’t Abbe-huisje in Abbekerk is in de avond van 2 april en in de nacht daaropvolgend een Witte Donderdag-wake.  De bedoeling is dat de deelnemers in de nacht, waarin Jezus gevangen werd genomen vóór zijn kruisiging, waken en stilstaan bij zijn verhaal. En dat ze nadenken over hun eigen leven en de wereld om hen heen.

De wake begint om 20.00 uur met inloop met koffie en thee. Vanaf 20.30 uur wordt er gekeken naar de live tv-uitvoering van ‘The Passion’  vanuit Enschede. Na die uitzending wordt er bij een drankje en een hapje nagepraat.

Vanaf 23.00 uur wordt er elk uur een gedeelte beluisterd van de Mattheus-Passion van Johann Sebastian Bach. Tussen de liturgische momenten kunnen de deelnemers schilderen/tekenen, mandela’s kleuren en lezen. De wake wordt om 7.00 uur afgesloten met een eenvoudig ontbijt.

Iedereen is welkom. Het is ook mogelijk aan een gedeelte van de wake mee te doen. Men moet  zelfvoldoendeetenmeenemenomdenachtdoortekomen.

Deelnemers wordt gevraagd zich wel vooraf even aan te melden. Dat kan bij Anne de Bruin,e-mail: annedebruin@simpc.nl ; telefoon 0229-582415. Ter bestrijding van de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het ’t Abbe-huisje ligt naast het ‘Witte Kerkje’ in Abbekerk, Dorpsstraat 40-42.