Wellnesshotel Vooroever Medemblik onhaalbaar zegt projectontwikkelaar Bogor

Foto: Meteo-europ.com
Foto: Meteo-europ.com (arhieffoto)

Medemblik – De gemeente Medemblik heeft, ondanks een positieve bijdrage van de provincie, het Hoogheemraadschap en diverse andere instellingen, weinig geloof meer in het realiseren van een Welnesshotel op het Vooroever in Medemblik. 

Of zoals de gemeente zegt, ,, Ondanks een intensieve, constructieve en voortvarende samenwerking ziet Bogor, zonder een  adequate toelichting, af van de ontwikkeling van dit hotel met Wellnesscentrum. Dit staat in contrast met het inhoudelijk verloop van het project tot nu toe. Zij heeft ook geen aanleiding gezien om problemen waar zij klaarblijkelijk op is gestuit met elkaar te delen en te beoordelen op oplossingsmogelijkheden. Daarnaast is Bogor ernstig in gebreke gebleven in haar communicatie met de gemeente. Wij beraden ons over mogelijke interesse van andere partijen.”

Medio 2013 gingen de gemeente Medemblik en Bogor Projectontwikkeling met veel animo van start om op het Vooroeverproject een Welnesshotel te realiseren in het hogere marktsegment. Op 6 maart 2014 werd zelfs een intentie-overeenkomst gesloten met Bogor, waarna samen met een delegatie van de gemeente werd nog gekeken bij een gelijksoortig project in Wageningen. 

Maar sinds afgelopen zomer laat Bogor vrijwel niets meer van zich horen en stelt projectgroepbijeenkomsten voor zich uit, levert geen toegezegde informatie meer aan en reageert niet adequeaat op herhaaldelijke telefonische verzoeken en e-mailverzoeken vanuit de gemeente Medemblik. 

De druppel was de afmelding op het allerlaatste moment van de projectgroep op 14 januari 2015 waarna op 16 februari een bericht van Bouter van Bogor Projectontwikkeling definitief een streep zette onder het project door te melden dat hij in tegenstelling tot zijn eerdere berichten tot afziet van continuering om op het Vooroever een Wellnesshotel te gaan ontwikkelen.  Bouter acht het onwaarschijnlijk de kans klein dat hij er een succesvolle en financieel haalbaar project van kan maken. 

Schoffering

Op een verzoek van de gemeente Medemblik om op 18 februari hier tekst en uitleg over te komen geven schoffeert Bouter de gemeente Medemblik door zonder enig vorm van afbericht niets meer van zich te laten horen. 

Of er ooit nog een Welnesshotel gaat komen is nog niet duidelijk, de gemeente Medemblik beraad zich wel op verdere stappen mogelijk met een andere projectontwikkelaar. Of de gemeente Medemblik gerechtelijke stappen tegen Bogor Projectontwikkeling gaat nemen is niet bekend. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.