15.9 C
Medemblik
27 mei 2020 01:01
Medemblik Actueel.

VVD wil vaart maken met oplossing voor de ‘puist van Wognum.’

Wognum – De VVD fractie is blij dat er eindelijk een nieuw woningbouwplan komt voor de voormalige garage Kuip. Voor de inwoners van Wognum is deze plek al jaren een doorn in het oog en ergert men zich aan de ‘puist van Wognum.’ Bouwbedrijf Hof wil er acht vrijstaande woningen op gaan bouwen.

In de afgelopen jaren zijn diverse plannen om verschillende redenen afgeketst en nu is er gelukkig zicht op invulling van deze markante plek als je Wognum binnenkomt. Er liggen volgens bouwbedrijf Hof die het perceel gaat ontwikkelen nog een aantal hobbels die geslecht moeten worden. Vier maanden terug heeft er een gesprek plaatsgevonden met de wethouder en sindsdien is het stil vanuit de gemeente. Ook de welstandscommissie heeft negatief geadviseerd en er moet ook nog archeologisch onderzoek plaatsvinden.

Hof wil zo snel mogelijk een handtekening en zo spoedig mogelijk bouwen. De VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder om ervoor te zorgen dat de doorlooptijd korter wordt en dat de oude garage annex woonhuizen zo spoedig mogelijk gesloopt gaan worden, zodat daarna het nieuwe plan gerealiseerd kan worden. Want het is ons evengoed veel te stil op de lijn. De VVD verwacht daadkracht van het college, zodat bouwbedrijf Hof aan de slag kan. Wij willen van de wethouder weten: hoe hij de snelheid van bouw wil bevorderen, wanneer hij voor het laatst overleg had met de projectontwikkelaar, of hij van plan is het advies van de welstandcommissie naast zich neer te leggen en hoe lang het archeologisch onderzoek gaat duren.

Reageren via facebook