Politie Medemblik in 18,1% van de noodoproepen te laat

Medemblik – Onderzoek door RTL Nieuws heeft uitgewezen dat de politie in de gemeente Medemblik in 18,1% van de gevallen te laat op de plaats aankomt. De politie moet landelijk bij 85% van de noodgevallen binnen een kwartier aanwezig zijn. 

De politie Medemblik valt onder het korps Noord-Holland en daar ligt het gemiddelde op 9,9% van ritten die te laat waren. In Medemblik waren er in 2014 322 ritten op  tijd en 71 ritten te laat. Met deze 18,1% zit Medemblik ruim boven de gestelde norm van 15%. 

Wij vroegen aan Silva Visser van de ChristenUnie in Medemblik om een reactie en zij vertelde ons dat, “1 van de hoogste prioriteiten van de overheid is bescherming van de burgers. Daar hoort een snelle dienstverlening bij en een adequaat ingericht politie systeem met aanrijdtijden. Die we niet alleen hebben afgesproken maar ook worden gehaald. Het gaat niet of het op papier staat maar de burgemeester als hoofd van onze veiligheid moet er alles aan DOEN om deze norm te halen. Ik ben benieuwd naar de aanpak en de realisatie hierven. Een flauwe opmerking misschien, maar we betalen als medemblik hier genoeg voor!.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.