Medemblik Actueel.

Regionieuws

Hoorn start weghalen fout gestalde fietsen station Hoorn

 verkeerd gestalde fietsen
verkeerd gestalde fietsen

Regionieuws – Station Hoorn heeft genoeg fietsenstallingen om fietsen te kunnen stallen. Het is dus niet nodig om fietsen buiten die stalling te plaatsen. Dagelijks reizen duizenden inwoners van Hoorn en de regio via station Hoorn naar andere plaatsen in de regio of Nederland. Veel reizigers en bezoekers ondervinden overlast van fout gestalde fietsen. Regelmatig worden fietsen hier hinderlijk en soms zelfs gevaarlijk gestald. Daarbij zorgen fout gestalde fietsen voor een rommelig stationsgebied.

Opruimactie
De gemeente Hoorn gaat binnenkort weer fout gestalde fietsen verwijderen bij station Hoorn. Dit gebeurt meerdere keren per jaar. Verwijderde fietsen worden meegenomen naar het fietsendepot. Hier worden de fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. De fietsen worden zo snel mogelijk op de website www.verlorenofgevonden.nl geplaatst. Dit kan enkele dagen duren. De eigenaar van de fiets heeft dan 13 weken de tijd om zijn of haar fiets bij het depot op te halen. Na 13 weken wordt de fiets vernietigd of verkocht.

Reageren via facebook