Gemeenteraad protesteert tegen komst megawindmolens Medemblik

windmolensMedemblik – Sinds twee weken staat er op de agenda van de commissie Ruimte van de gem Medemblik, dat PWF een brief wil opgestuurd hebben naar de provincie NH; Geen Windturbines in Medemblik. De raad van Medemblik moet een vuist gaan maken, lawaai gaan maken, richting Haarlem. Want tijdens de besprekingen met gedeputeerde Talsma werd duidelijk dat men geen gebieden gaat volzetten met windturbines als er veel weerstand bestaat.

Er is veel samenwerking gekomen tussen de inwoners van de dorpen Zwaagdijk Oost, West Midwoud Oostwoud, Hauwert en Nibbixwoud. Men gaat voor een gezamenlijk doel en de communicatielijnen zijn helder. Dat is nu ook belangrijk bij de politiek. Laten ze eensgezind optreden.

Een belangrijke zaak is het overtuigen van de nieuwe Statenleden, dat zij de gedeputeerden moeten terugfluiten over het Windpark West frisia. Dat plan is al beloofd door de gedeputeerden: Jaap Bond zei dat hij anders ongeloofwaardig zou overkomen. Dus hij moet opdracht krijgen van de Provinciale Staten om dit terug te trekken.

Zeilemaker heeft dit in heldere bewoordingen opgesteld: Let op Inwoners: of raadsleden hem unaniem gaan steunen.

Protestbrief

Aankomende donderdagavond tijdens de commissievergaderingen zal er door de commissieleden en de gemeenteraadsleden een brief worden ondertekend die naar het Provinciebestuur gaat worden gestuurd. In deze brief roepen zij de Provinciale Staten op terug te komen op de beslissing om in de gemeente Medemblik tientallen 120 meter hoge windmolens te gaan plaatsen.  Op sommige plaatsen komen deze windmolens tot 500 meter van woningen te staan. 

politiek

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.