CDA en D66 willen brainstormen over mogelijkheden sportvisserij West-Friesland

Medemblik – Ted de lange (CDA) en Geert Mos (D66) willen tijdens de aankomende commissievergadering met de overige raadsleden brainstormen over de mogelijkheden van sportvisserij voor de toeristische economie in West-Friesland. 

Op 26 september 2014 was er een excursie voor raadsleden van de gemeente Medemblik naar het Poldermuseum en de Koopmanspolder te Andijk. Onderdeel van het bezoek was een inleiding door de heer Roel Doef van Rijkswaterstaat over de nieuwe inrichting van de Koopmanspolder en het daar ingezette experiment. Tijdens deze inleiding stelde de heer Doef dat de sportvisserij een groeiende sector is die ook economisch van belang kan zijn voor de regio. Zijn pleidooi was dat de gemeenten in Westfriesland hieraan meer aandacht zouden moeten besteden om deze tak van sport toeristisch beter op de kaart te zetten. Dat zou uiteraard dan ook positieve gevolgen hebben voor verblijfsaccomodaties, plaatselijke middenstand en toeristenbelasting.

Oriënteren

Onder de aanwezige raadsleden was het gevoelen dat wij op dit onderwerp zouden moeten terugkomen vanuit onze gemeente. Ted de Lange (CDA) en Geert Mos (D66) hebben het initiatief genomen met de heer Doef contact op te nemen en hem te vragen hierover een keer te spreken in een vergadering van de Commissie Ruimte. Hij heeft dit graag toegezegd. Daarbij heeft de heer Doef aangegeven het onderwerp te willen plaatsen in het perspectief van een aanpak op regionaal niveau. Dat zien wij graag, want zo wil ook de gemeenteraad van Medemblik zaken als deze bij voorkeur bekijken. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.