11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 06:46
Medemblik Actueel.

Zware CDA-delegatie uit Europa bezoekt Westfriesland

Esther de Lange (fractievoorzitter CDA in het EU-Parlement),
Esther de Lange (fractievoorzitter CDA in het EU-Parlement),

Regionieuws – Op vrijdag 13 maart brengen maar liefst 4 CDA-Europarlementariërs een bezoek aan de regio West-Friesland: Esther de Lange (fractievoorzitter CDA in het EU-Parlement), Lambert van Nistelrooij, Annie Schreijer en Jeroen Lenaers. Ze worden vergezeld door Tweede Kamerlid Pieter Heerma en de Westfriese kandidaat-Statenleden Heleen Keur en Theo van Eijk.

Reden voor deze zware delegatie is het feit dat Westfriesland een wereldspeler is op het gebied van zaadveredeling en agribusiness.

,,Goede contacten in Europa zijn belangrijk voor de Westfriese bedrijven, die wereldwijd zaken doen. Het is dan heel goed dat deze Europarlementariërs komen om te horen wat de zaadbedrijven en Agriport nodig hebben. Omgekeerd laten we graag aan hen zien wat Westfriesland te bieden heeft. Deze bedrijven zijn motoren van onze economie, zorgen voor veel hooggeschoold werk. Ze zijn ons visitekaartje in Europa”, aldus Heleen Keur uit Andijk.

Keur werkt zelf bij een zaadbedrijf en staat nummer 3 op de lijst van het CDA voor de provinciale statenverkiezingen op 18 maart. Zij heeft het bezoek georganiseerd.

Contacten

Keur is blij dat het haar is gelukt om in een keer vier Europarlementsleden naar de regio te halen, plus een Kamerlid: ,,Het CDA is de sterkste Nederlandse partij in het Europarlement. Voor de Westfriese bdrijven zijn goede contacten in Haarlem, Den Haag en in Brussel van levensbelang. Juist het CDA kan hiervoor zorgen, dat bewijst dit bezoek ook.”

Keur: ,,Het CDA is trouwens de enige partij met 2 Westfriese kandidaten op een verkiesbare plaats voor de provinciale statenverkiezingen.”

Programma

Het bezoek start om 10.00 uur bij Pop Vriend Seeds B.V. in Andijk. Hier gaat het gesprek over de rol van de stichting Seed Valley en de Europese en internationale actuele uitdagingen waar de bedrijven uit de zaadsector mee te maken hebben.

Na het bezoek aan Andijk, zal het CDA gezelschap zich om 12.00 uur begeven naar Agriport  A7, waar het programma om 12.30 uur start. Agriport A7 wordt, door de clustering van grootschalige productie van verse groente, verwerking en logistiek, beschouwd als het meest  moderne Agropark ter wereld. Annie Schreijer zal zich in de tussentijd op de hoogte laten brengen van de overlast die ganzen veroorzaken voor agrarische bedrijven.

Het bezoek wordt even buiten de regio afgesloten met een bezoek aan een agrarisch bedrijf annex zorgboerderij in Heerhugowaard en een bezoek aan de bibliotheek in Langedijk waar iedereen in gesprek kan met de CDA-Europarlementariërs.

Reageren via facebook