Shi-Sen-Do haalt keihard uit op Open Noord-Hollandse Jiu Jitsu kampioenschappen

DSC03013

Medemblik – Budoschool Takken/Shi-Sen-Do heeft keihard uitgehaald bij de Open Nederlandse Jiu Jitsu Kampioenschappen die onlangs onder auspiciën van de Judo Bond Nederland hebben plaatsgevonden. Met een ongekend groot team van 22 duo’s (hiermee het grootste team van Nederland) werd werkelijk op alle categorieën aangevallen met tot gevolg dat er zich 12 duo’s definitief hebben gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap welke op 18 april in de Topsporthal in Almere zal gaan plaatsvinden.

Met maar liefst 17 podiumplaatsen (een ongekend hoog aantal op één toernooi) werd meer dan een visitekaartje afgegeven. De aanwezige internationale concurrentie wist nog de nodige tegenwicht te bieden maar ook de bestuurders en bondscoach hebben zelden zo’n ongekende aanval meegemaakt die zeer goed is uitgepakt voor de wedstrijdploeg van Shi-Sen-Do. Ook de nieuw ingestroomde jeugdduo’s lieten zich niet onbetuigd en wisten ook direct al de nodige podiumplaatsen te behalen.

 • Categorie: dames -10 jaar:          Kelsey Kip & Famke Monas – 3e plaats
 • Categorie: heren -12 jaar:           Dirk & Lau Manshande – 3e plaats
 • Categorie: heren -12 jaar:           Thijs Foppen & Joost Kroezen – 2e plaats
 • Categorie: dames -12 jaar:          Iris Dekker & Larissa Kip – 3e plaats
 • Categorie: dames 12 jaar:           Alisha Sharojkina & Juul Dekker – 2e plaats
 • Categorie: heren-cadetten:       Isaak Weel & Anne Smulders – 3e plaats
 • Categorie: heren-cadetten:       Leon de Wit & Toine Meendering – 2e plaats
 • Categorie: mix-junioren:             Eady Roelandschap & Job Weel – 2e plaats
 • Categorie: dames-junioren:       Anna Bakker & Sophie Wilbrink – 3e plaats
 • Categorie: dames-junioren:       Lina van Dam & Anouschka Meurs – 3e plaats
 • Categorie: dames-junioren:       Liv Beezemer & Eady Roelandschap – 2e plaats
 • Categorie: heren-junioren:        Noah Rolvink & Kuba Trochimowicz – 2e plaats
 • Categorie: dames-senioren:      Anne Laan & Emma Druijf – 2e plaats
 • Categorie: mix-senioren:            Ciska Niemeijer & Frank Beukers – 2e plaats
 • Categorie: heren-senioren:       Floyd Knijn & Fenno Uijldert – 2e plaats
 • Categorie: mix-senioren:            Liv Beezemer & Fenno Uijldert – 1ste plaats
 • Categorie: dames-senioren:      Nienke Pronk & Romée Paardekooper – 1ste plaats

Hoofdcoach Robert Takken was uiteraard zeer verheugd met deze resultaten maar tevreden was hij nog zeker niet. Robert; “dit klinkt natuurlijk raar want heel Nederland zou jaloers zijn op dergelijke resultaten maar we zijn enkele jaren geleden in ons beleidsplan ons heel gericht gaan focussen op internationale aansluiting en daar zitten wij dichtbij maar je ziet nog wel dat wij nog tekort komen tegen de ervaren internationale duo’s. We zitten er inmiddels wel heel dicht tegen aan en we gaan ons nu zeer serieus voorbereiden op het NK want ook daar zit nog ruimte voor verbetering. Deze resultaten zijn natuurlijk prachtig maar op het NK zijn de plaatsen te verdienen voor het EK en dat is uiteindelijk wel ons doel”.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.