Politie staakt!!! een maand lang geen bekeuringen

Regionieuws – Politieagenten gaan vanaf middernacht geen boetes meer uitdelen. De politievakbonden doen dat om een nieuwe cao af te dwingen. Vanaf 0:00 uur worden alleen nog bekeuringen uitgeschreven bij ‘grove schendingen’ van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven. 

Deadline
De publieksvriendelijke actie gaat een maand duren. De politievakbonden hadden Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) tot 18.00 uur de tijd gegeven om met toezeggingen te komen die ‘serieuze onderhandelingen’ mogelijk maken.

De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politie zit al vier jaar op de nullijn.

Vervolgacties 
Doordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de bonden. In de loop van volgende week zal meer bekend worden over vervolgacties.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.