19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:50
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – ALC 1

engaals vuur in de 4e klasse!. In het seizoen 2011-2012 sleepte Strandvogels door een 2-1 overwinning op ALC de eerste periodetitel binnen. (Foto: v.v. Strandvogels)
engaals vuur in de 4e klasse!. In het seizoen 2011-2012 sleepte Strandvogels door een 2-1 overwinning op ALC de eerste periodetitel binnen. (Foto: v.v. Strandvogels)

Onderdijk – In het jaar 2015 ging Strandvogels uitstekend van start met drie overwinningen op rij. Maar inmiddels is de stemming wel weer iets gedaald, al moet over de nederlagen tegen Sporting Andijk en HSV Sport 1889 ook niet te dramatisch worden gedaan. De wedstrijd tegen de Andijkers was een derby en dat zijn aparte wedstrijden waarvan de uitslag, ongeacht de stand op de ranglijst, nooit te voorspellen is. En HSV Sport 1889 is de nummer 2 van de ranglijst en bovendien werd Strandvogels hevig benadeeld door een scheidsrechterlijke dwaling.

Strandvogels haalde na de winterstop in vijf wedstrijden dus 9 punten, ALC deed het met 4 punten een stuk minder. Maar ALC heeft door deze resultaten wel de aansluiting met Berkhout en, Kwiek ’78 verkregen. En aangezien er volgens mijn informatie maar één ploeg rechtstreeks degradeert, is handhaving bepaald nog geen onmogelijk taak. Voor ALC zal Strandvogels, ook niet hoog geklasseerd, ongetwijfeld worden gezien als een ploeg waartegen één of drie punten gehaald zouden moeten kunnen worden.

Voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 treft Strandvogels ALC weer in competitieverband. Aan het duel in Onderdijk zal Strandvogels goede herinneringen bewaren. Niet alleen omdat het met 2-1 won, maar vooral omdat die winst betekende dat de eerste periodetitel in de wacht was gesleept. Uiteindelijk had Strandvogels de periodetitel niet nodig om te promoveren, maar een “prijsje” winnen is altijd leuk. Gemakkelijk won Strandvogels toen overigens zeker niet van het destijds ook laag geklasseerde ALC. De Abbekerkers verkochten hun huid duur en zullen dat komende zondag ongetwijfeld weer doen.

Reageren via facebook