18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 19:45
Medemblik Actueel.

Reda A. krijgt 8 jaar cel voor bewezen geweldadige overvallen

Alkmaar – De rechter heeft zojuist uitspraak gedaan in de zaak tegen de 21-jarige Reda A. uit Medemblik.  De rechter heeft Reda veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar met aftrek van het voorarrest en tevens tot het betalen van schadevergoedingen aan zijn slachtoffers. 

A. werd vrijgesproken voor de overval op een woning in Medemblik en op Restaurant Rosario. De rechter ging wel mee in de bewijsvoering van het O.M inzake de overval op Café Rumours en op woningen in Medemblik en Wieringerwerf. De rechter vond het bewijs van gijzeling in Café Rumours niet bewezen en op dat punt werd A. ook vrijgesproken. 

Grof geweld

Bij de overvallen op de bewoners van de woningen aan de Gildelaan in Medemblik en in Wieringerwerf is dusdanig grof gebruikt dat de bewoners tot op de dag van vandaag nog psychische klachten ondervinden. Bij de overval op de woning in Medemblik kreeg de man een wapen op zich gericht en werd de vrouw met grof geweld tegen de vloer gedrukt en hield 1 van de daders haar met zijn voet op de vloer. 

Bij de overval op de woning in Wieringerwerf werd het echtpaar zwaar mishandeld en werd de vrouw onder dwang van een mes verteld dat haar man dood was . 

De barvrouw van café Rumours kreeg een doorgeladen pistool op haar gericht  en werd daarbij ook mishandeld. De rechter heeft dit ook mee laten wegen in haar uitspraak. 

Schadevergoedingen

De rechter heeft in zake de twee bewezen woningovervallen een schadevergoeding toegewezen aan de slachtoffers, en de barvrouw van Café Rumours krijgt ook een schadevergoeding toegewezen door de rechter.  Deze schadevergoedingen worden betaald uit een fonds en worden verhaald op A.  Mocht A. , die niet ter zitting was en ook zijn advocaat liet het afweten, dit niet terugbetalen dan moet hij wederom de gevangenis in. 

Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat A. zwakbegaaft is en een gebrekkige ontwikkeling heeft. De psycholoog kon geen uitspraak doen of A. wel of niet ontoerekingensvatbaar was tijdens de overvallen. 

De reclassering heeft laten weten dat A. weigert mee te werken aan een reclasseringstraject. 

A. heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. 

 

Reageren via facebook