8.8 C
Medemblik
22 september 2020 08:54
Medemblik Actueel.

Inwoners gemeente Medemblik krijgen nog geen stem in inrichting Openbare Ruimtes

Medemblik – Tijdens de afgelopen raadsvergadering kwam de fractie van de VVD, met ondersteuning van GroenLinks en D66, met een amendement om de inwoners van de gemeente Medemblik duidelijk te maken dat de LIOR (Leidraad Inrichting Openbare Ruimte) enkel een leidraad is en geen in beton gegoten wet is. 

In het amendement riepen zij het college op om direct op de eerste pagina van deze leidraad duidelijk te stellen dat de gemeente openstaat voor initiatieven van inwoners en kernraden ter vebetering van de leefbaarheid, het beheer en inrichting van openbare ruimte. 

In eerste instantie waren er nog partijen afwijzend tegen deze amendement daar zij vonden dat het ruim 90 pagina tellende leidraad al genoeg ruimte gaf voor initiatieven voor de burgers en kernraden. Maar nadat de VVD in samenspraak met de mede-indieners een kleine wijziging aanbracht in de tekst gingen de fracties van Gemeente Belangen en BAMM om en besloten om voor te gaan stemmen. 

De PvdA,ChristenUnie en CDA vonden het amendement nutteloos en gaven direct al aan tegen te gaan stemmen. De VVD probeerde nog met veel vuur om deze 3 partijen van gedachten te doen veranderen maar het mocht niet baten, de stemmen staakten toen na de stemming er 12 voor en 12 tegen waren.  Dit hield ook direct in dat de LIOR niet in stemming kon worden gebracht en pas weer tijdens de volgende raadsvergadering weer in stemming kan worden gebracht. Dan zijn ook de door ziekte en andere werkzaamheden afwezige leden van GroenLinks , PW2010 en GemeenteBelangen weer aanwezig. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?