Medemblik Actueel.

CDA: windmolens zo weinig mogelijk in het landelijk gebied.

windmolensRegionieuws – Het CDA wil windmolens zo weinig mogelijk in het landelijk gebied. In plaat hiervan kiest het CDA voor windmolens in het Noordzeekanaalgebied en indien mogelijk langs de Afsluitdijk. De partij wil dat minister Kamp van Economische Zaken zijn verzet staakt tegen windmolens langs de Afsluitdijk.

Lijsttrekker Jaap Bond: “Het CDA is geen groot voorstander van windmolens. Het CDA kiest liever voor andere vormen van duurzame energie. Indien het VVD/PvdA kabinet de windmolens blijft opleggen aan de provincie dan wil het CDA dat landelijke gebieden zoals West-Friesland worden ontzien. Bij het CDA is draagvlak het kernwoord’’.

Het CDA wil verder niet dat windmolens dichtbij huizen van de inwoners staan. Het CDA is daarom voor een verplichte afstand van 600 meter tussen windmolens en woningen. Bond: “Door de verplichte afstand van 600 meter zijn de gebieden Jan Eikenvaart, Bobeldijk Spierdijk Berkhout, trambaan Wieringerwaard en Drechterland al afgevallen’’.

Bij windmolens op zee is het CDA tegen windmolens binnen de 12 mijls zone, dit is ongeveer 23 kilometer uit de kust. Het CDA wil windmolens op zee zover mogelijk uit het zicht in het belang van kusttoerisme.

Reageren via facebook