Medemblik Actueel.

Regionieuws

Westfrisiaweg (N23) op de schop.(video)

Regionieuws – Het werk aan het tracé van de Westfrisiaweg/N23 begint pas deze zomer. Maar wie nu tussen Zwaagdijk-Oost en de A7 rijdt, ziet dat er al heel wat werkzaamheden met groot materieel aan de gang zijn.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

De aansluiting van de A7 met de Westfrisiaweg is heel belangrijk voor de doorstroming van het verkeer. Daarom geeft wegenbouwer Heijmans daar prioriteit aan. Elke dag wordt 3000 m3 zand aangevoerd en drainage aangelegd. De aansluiting bij Avenhorn moet in november af zijn, de op- en afritten bij Hoorn-Noord begin 2016.

Het totale project kost 421 miljoen euro. Op de speciale website van de provincie kunnen alle veranderingen en werkzaamheden bekeken worden. Ook is er een 3D-film die laat zien hoe het er allemaal uit komt te zien als het in 2017 klaar is.

“Maar voorlopig is het hard werken, onder alle weersomstandigheden”, vertelt Ben Blöing van Heijmans hieronder:

 

 

Reageren via facebook