15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 19:07
Medemblik Actueel.

Fonds steunt groene vrijwilligers met goede ideeën

Regionieuws – De provincie Noord-Holland stelt dit jaar 45.000 euro beschikbaar aan organisaties en vrijwilligersgroepen die mensen willen betrekken bij groen. Doel is het stimuleren van de rol van vrijwilligers in natuurbeheer en natuur- en milieueducatie.

‘Betrekken bij Groen Fonds’

Samenwerkingsprojecten tussen groene en niet-groene organisaties krijgen voorrang. Voorbeelden van projecten zijn een vogelwerkgroep die met een woningbouwvereniging nestkasten plaatst of heemtuinvrijwilligers die samen met een verpleeghuis een rolstoelroute aanlegt. Zij kunnen een beroep doen op het fonds.

De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) waar het Recreatieschap deel vanuit maakt, zorgen voor de inschrijvings- en selectieprocedure van het fonds.

Aanvragen kunnen tot en met 31 maart worden ingediend. Meer informatie over de voorwaarden en de inschrijving is te vinden op Landschap Noord-Holland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?