GroenLinks wil dat Medemblik eerder stopt met gebruik RoundUp

Medemblik – De fractie van GroenLinks roept het college op om eerder dan 1 november 2015 te stoppen met het gebruik van RoundUp. Per 1 november 2015 mogen gemeenten in Nederland niet langer het middel RoundUp gebruiken voor het bestrijden van onkruid in hun gemeente. Er moet worden overgestapt op een niet-chemisch middel. 

Over het middel RoundUp zijn op internet veel onderzoeken te vinden waarin, volgens de onderzoekers, wordt bewezen dat het een zeer schadelijk middel voor het milieu is. De firma Monsanto, de uitvinder van RoundUp is al jaren onderwerp van rechtzaken in binnen,- en buitenland over onkruidbestrijding en genetisch gemanipuleerde planten.  

Recent onderzoek in Argentinië heeft bewezen dat in gebiede waar genetisch gemanipuleerd voedsel wordt verbouwd en gespoten wordt met RoundUp het percentage mensen dat aan kanker lijdt tientallen procenten hoger ligt dan in gebieden waar dit niet het geval is. 

Het liefst ziet de fractie van GroenLinks dat nog vandaag wordt gestopt met het gebruik van dit product en over wordt gestapt op een veel milieuvriendelijker bestrijding van onkruid. 

 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.