18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:40
Medemblik Actueel.

Wervershoof keurde haar tulpen – Spanning in strijd om zilveren tulp

Een jurylid bekijkt de tulpen van 1 van de deelnemers (foto aangeleverd)
Een jurylid bekijkt de tulpen van 1 van de deelnemers (foto aangeleverd)

Wervershoof – Afgelopen vrijdag was de voorlaatste tulpenkeuring. Er waren wederom tien mooie potten met tulpen die gekeurd moesten worden.

Een eervolle vermelding is voor John Burgman die alle poten juist wist te beoordelen, een knappe prestatie. Mark Ruiter keurde het beste deze avond. Desondanks zijn de verschillen in het algemeen klassement klein en hebben andere keurders ook nog steeds volop kans op de overwinning. Het is dus zeker geen uitgemaakte zaak wie komende vrijdag de zilveren tulp zal winnen. De laatste tulpenkeuring belooft dan ook een spannende avond te worden!

Aan de soortenkennis van afgelopen vrijdag deden ook veel deelnemers mee. Aan dertig potten met tulpen moesten de juiste namen worden toegekend. Volgende week, tijdens de laatste keuring van dit seizoen, worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

De uitslag van de vijfde keuring is als volgt:

Spanning in strijd om zilveren tulp
A-groep:
1. Mark Ruiter    10,5 strafpunten
2. Ton Langedijk    11,0 strafpunten

B-groep:
1. Robert Koeman    12,5 strafpunten
2. John Verlaat    14,0 strafpunten

P-groep:
1. Adam Pyta     12,5 strafpunten
2. Marzena Dyrek    14,5 strafpunten

Junioren:
1. Tim de Wit     14,0 strafpunten
2. Mats Hoff    14,5 strafpunten

Vanavond  kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan vanmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur en vanavond tussen 19.00 en 20.30 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.
De slotavond van het tulpenkeuren belooft een gezellig festijn te worden. Kom daarom allen naar de Schoof!

Het keuringscomité
www.tulpenbeoordeling.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?