Medemblik Actueel.

Regionieuws

Oud raadslid Heleen Keur op kieslijst Provinciale Staten verkiezingen

Toekomstig bestuurslid van de Provinciale Staten? Als het aan Heleen Keur ligt gaat het zeker gebeuren
Toekomstig bestuurslid van de Provinciale Staten? Als het aan Heleen Keur ligt gaat het zeker gebeuren

Andijk – Na ruim 12 jaar als raadslid voor het CDA als raadslid plaats te hebben genomen in de gemeenteraden van Andijk en na de fusie in die van de gemeente Medemblik vind Heleen Keur het nu tijd om de vleugels uit te spreiden en zich verkiesbaar te stellen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland.  Maar wie is nu eigenlijk Heleen Keur? 

Mijn naam is Heleen Keur en ik woon samen met mijn man Rolf en 3 puberkinderen in Andijk.

Sinds 2002 ben ik, namens het CDA, actief geweest als gemeenteraadslid in de gemeente Andijk en later in de (gefuseerde) gemeente Medemblik. Vorig jaar ben ik gestopt met mijn werk als gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen van de Provinciale Staten (PS) op 18 maart a.s., mag ik de 3e plek op de lijst van het CDA innemen. Naast gezin en politiek, werk ik als inkoper bij een snelgroeiend zaadbedrijf in Andijk. Als ik gekozen word als lid van de Provinciale Staten, stop ik met deze baan en wil ik mij 100% gaan inzetten om West-Friesland te vertegenwoordigen.

WAAROM politiek?

Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ben maatschappelijk betrokken en geïnteresseerd.

WAAROM CDA?

Toen ik jaren geleden lid werd, was de C voor mij een belangrijke reden. Door de jaren heen is mijn verbondenheid met het CDA ontwikkeld en veel breder geworden. Gelijkwaardigheid, respect, waardering, begrip, samen, omzien, zijn termen die ik herken bij het CDA en waar ik mij bij thuis voel.

WAAROM PS?

Ik vind het belangrijk dat de regio West-Friesland naar Haarlem wordt gebracht en Haarlem naar West-Friesland. Onze regio kent ontzettend veel kwaliteiten en mogelijkheden, die volop de aandacht verdienen op provinciaal niveau. Denk daarbij aan het openbaar vervoer, het toerisme, de infrastructuur, de agricultuur, de enorme bedrijvigheid en de rijke cultuurhistorie.

Verder vind ik het heel belangrijk dat ook mensen uit het bedrijfsleven actief zijn in de politiek. Ikzelf ben al ruim 23 jaar actief in het bedrijfsleven en denk met deze achtergrond, ook op provinciaal niveau, een heel eigen bijdrage te kunnen leveren aan vele onderwerpen.

WANNEER?

18 maart a.s. zijn de verkiezingen voor de Waterschappen en de Provinciale Staten.

Reageren via facebook