MOC begint 2e helft voetbalcompetitie met verlies

MOC verloor zondag de tweede wedstrijd na de winterstop. Na de 3-1 nederlaag bij Sint Boys was deze keer Duinrand S met 4-2 te sterk voor de Midwouders. Zonder Sjoerd Winkel en de geblesseerden Jeroen Matla en Jacco Feller begon MOC nog wel aardig tegen Duinrand S, dat op doelsaldo een plek lager stond in de rangschikking.

Toch kon MOC aanvallend geen vuist maken en de counters van de Schoorlse ploeg bleken niet ongevaarlijk. Een lange bal vanaf het middenveld werd door de laagstaande zon verkeerd ingeschat door keeper Groen. Met geluk werd de bal met het hoofd binnengewerkt door een Duinrand aanvaller. 

Een volgende counter van Duinrand S leidde de rode kaart in van voorstopper Leon de Gier. Hji tikte in de achtervolging zijn directe tegenstander aan en mocht gaan douchen. Vlak voor rust viel de 0-2 door slordig balverlies op het middenveld. Via een snelle counter werd de verdediging uit elkaar gespeeld en de Schoorlse spits kon ongehinderd binnenkoppen.

Aangeslagen zocht MOC de kleedkamer op, maar de harde woorden van trainers Tol en Koomen leken toch effect te hebben, getuige het felle begin van de tweede helft. Ondanks dat MOC met een man minder speelde, was Dennis Buisman direct gevaarlijk, maar zijn schuiver rolde maar net naast. Minder gehaast en met meer inzet dicteerde MOC het spel, maar uitgespeelde kansen bleven echter uit.

Duinrand S kwam zelfs op 0-3 na ongelukkig wegwerken van een corner. Maar al snel viel de 1-3 uit een penalty van aanvoerder Vijfvinkel, nadat Buisman binnen de zestien werd gevloerd. Duinrand S herstelde de marge van 3 door Groen te verschalken met een knap afstandsschot. Gelukkig bracht de scheidsrechter door een tweede penalty te geven de spanning terug. Eerst zag Vijfvinkel zijn eerste poging gestopt worden, maar doordat de Schoorlse verdediging te vroeg inliep mocht de strafschop worden overgenomen. In de herkansing werd de 2-4 wel aangetekend.
Met een wanhoopsoffensief probeerde MOC nog iets te forceren, maar het bleek niet genoeg om echt gevaarlijk te worden.

Volgende week speelt MOC uit tegen de nummer laatst Callantsoog. Met nog maar twee ploegen onder zich, moeten er dan wel punten worden gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de vijfde klasse.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.